Ringde ett....


viktigt samtal idag för att få veta på vilken plats på deras lista jag befann mig( själv var jag säker på att det var på den övre halvan). Men tji fick jag kvinnan i den andra telefonen svarar efter en stunds letande

-Jag kan inte se att du står uppskriven
-Va? det kan inte vara möjligt( jag som har väntat så länge)
- Titta en gång till
- Nej du finns inte med, har du gjort ditt besök hos oss?
-Ja, det är klart att jag har för 3 månader sedan.

Kvinnan ber om ursäkt och säger att jag snart blir uppringd av D.
D ringer upp även han ber om ursäkt för att han har skickat mig på fel besök, nu måste du tyvärr komma tillbaka på två nya. Så kan det gå till på Europas modernaste sjukhus.

Ha en trevlig helg
/C

Första söket


Igår fick Viktor prova på att söka för första gången. Vi tog med oss J på promenad i skogen. Viktor fick se henne gå in bland snåren för att sedan bara vara borta. Vi väntade en stund och sedan skickade jag ut honom.
Jag vet inte riktigt vad jag skule förvänta mig, möjligtvis att han skulle springa ut för att sedan vända när han inte såg henne, men till min stora glädje så sprang han och sökt tills han fann J, inte bara en gång utan två.

Det var underbart att se han brun och vit med en fin väst på sig springa omkring i snårskogen och söka, full av energi och glädje. ( för att inte tala om glädjen när han hittade J)  Med samma glädje och energi visade han matte vart hon hade gömt sig.

Idag blir det mest att vara på hemmaplan en litan elak bacill har slagit rot i min kropp, näsan rinner rösten sviker och huvudet värker.

/C

Viktor är......

familjens nyaste medlem och av rasen ESS ( Engelsk springer spaniel ) och en helt underbar hund. Han flyttade in hos oss lagom till Midsommar firandet, han fann fort sin plats bland de andra hundarna. Viktor är familjens pajas han har alltid något på G.

Det kan lätt bli en novell om man ska försöka att beskriva honom, han måste upplevas. Nu är han snart 5 månader och är så där lagomt förvirrad som bara en valp kan vara. Ett stort TACK till C för att han fick flytta hem till oss.

Mitt mål med Viktor är spåra och söka, spåra har vi börjat med och det går bra, söket blir det premiär på idag. Mer om söket i nästa inlägg.

Ha en bra eftermiddag

/ C


Efter regn kommer sol .....

det vet alla, for till skogen med Viktor, hade tänkt att lägga ett spår men blev lat. Väl framme så är det någon som har varit ute och ätit (glömde att ta med sig matresterna) alla som har valp AV DEN MATGLADA TYPEN vet hur svårt det kan vara att vara mer attraktiv än en halv ostburgare med x-tra dressing, på något sätt så lyckades jag tack till igelkotten som var först han ville inte dela med sig.

Vi börjar vår vandring irrandes i skogen, Viktor är nog i en för spökålder om det finns, för skogen var full med fula stubbar, trasiga soffor samt rostiga bilvrak så han gick en lång stund med en tuppkam som sträckte sig från huvud till svanstipp. efter en stund  glömde han det och vi kunde börja med lite träning, gick en sliga och la ut tre sök pinnar ( i hopp om att han hittar dom) och han tittade och markerade  alla tre ( då kom solen). På reur resan var vi tvugna att passera det EJ avdukade bordet men det räckte med en inkallning när han var på väg till matresterna.

/C

Ny på bloggmarknaden

Jajjeman, Har just fått hjälp av dottern att skapa en blogg,
Hon är så fruktansvärt nyfiken uti vad som händer i mitt liv under dagarna, så jag har gått med på att dela med mig av vissa detaljer.

Har inte så mkt intressant just nu att delge, men vem vet? Dagen är ju inte slut än, och vi har ju trots allt tre hundar i olika åldrar samt en katt, så det händer saker hela tiden.

På återseende! / C


RSS 2.0