En dag i skogen

Jag och J bestämde oss för en förmiddag i skogen med alla hundarna,  planen var att träna och lite bus på slutet. Skogen vi hade tänkt oss var den vid F21, vi lastade våra hundar i respektive bil ( min utan bur för stunden endast ett lastnät mellan baksäte och bagage) . Ju närmare skogen vi kom ju högre sjöng Zeb väl framme gick vi ut och kollade läget, vad händer jo det sitter en svart och vit hund på förarplats och en brun och vit som är på väg att inta baksätet, vi bytte skog det var många militärer i rörelse.
Framme i en annan skog snabb rasta hundarna för att sedan skrida till verket med träning. Zeb var först ut efter en stund blir vi avbrutna av att larmet i min bil börjar att tjuta, jag går och kollar och vem sitter inte snyggt och prydligt på förarplats jo, Viktor, lastar om hundar hit och dit för att sedan fortsätta träna, när vi är inne på sista övningen ser jag hur Viktor pressar sig mellan buren och fönstret, med en lätt känsla av panik ropar jag på J  KOM HIT NU!!! , ut med hundarna ut med bur det var millimetrar från att Viktor hade suttit fast, när ordningen var återställd bestämnde vi oss för att det fick vara bra för idag.
En dag i skogen kan allt hända.
/C

En helg fylld av

aktiviteter för mig och Viktor, det började på Fredag med ett besök på klubben. Vi tränade med visselpipan i skogen medan J och A körde lydnadsträning. På lördag bar det av till skogarna kring Ersnäs för sökträning. Viktor fick valla ruta, men det blev ingen sökövning för hans del, vi tränade ligg och med lösrulle med varierande resultat.

Söndag upp tidigt för att tillsammans med C och Stella åka till "missen" Marie knl Hjortronlandet hade ordnat med två instruktörer från Malå. När hela gänget var sammlat så körde vi lite inkallning, ruta mm. Efter en god lunch och efterrätt var det dax för ringträning. Viktor och jag har en del att träna på så vi vet vad vi gör ( snart är det dax ). Det var trötta och nöjda valpar och förare som kom hem på söndagkväll.
Min plan för Måndag vat att ha en vilodag men det hade inte Viktor, han började med att idka byteshandel sko mot belöning redan till frukost för att sedan jaga dammsugare. Det fanns bara en sak att göra hjärngympa. Ikväll är det valpkurs med uppletende på schemat.
/C

- Jaktträning och hundjakt

I Lördags var jag och Viktor tillsammans med C och Stella i Kåge för att introdusera jaktträning. När alla hade kommit på plats så var vi ett enuiastiskt gäng på 10 förare och 12 valpar i ålder 4-6 månader. Instruktören böjade med att förklara vad vi skulle träna idag, det började med att vi skulle lära hundarna visselpipan en lång vissling för sitt och flera korta för inkallning, trots att jag hade en usel pipa så fattade Viktor vad det handlade om( gissa hur det lät när alla övade ) men hundarna sprang inte kors och tvärs.

Nästa övning var dummi, (det såg jag fram emot för Viktor vägrar att hämta eller bära den) och mycket riktigt hur mycket vi lekte och latjade med den så fick den ligga, våran hemläxa blev att sätta fast en vinge på den och öva. Efter lunch och surr var det dax att visa vingar för valparna, Viktor sprang glatt fram till vingen nosade, vände och vred för att sedan rulla över den, vi gjorde ett nytt försök det gick bättre. Som sista övning gick vi en och en tillsammans med instruktören till skogen för att träna på fält, jag tror att Viktor tyckte det var allra roligast för han for fram i snåren och sökte av med glädje och energi. Nu har jag en ny pipa som vi ska använda flitigt och väntar på vingar.
Vi hann även med lite ringträning och lydnadsträning.

På vägen hem så ser vi en lös hund som springer i motsatta körfältet, bilen som möter den hinner inte bromsa utan kör på honom, vi stannar och börja springa för att försöka få fatt i den, då händer det igen en till bil är på han vi fortsätter att springa för att se hur en lastbil kommer farandes, men han bromsar och hunden spinger åt sidan( jag tror att lastbilen bromsade in för att vi sprang på vägen), väl framme hos hunden som är jätte stressad hittar vi en namn skylt, han hade pejl oxå, jag slår nummret( hade inga glasögom på mig) en man svarar :

-Hallå( ej nykter, gissa vad jag hann tänka)
-  Hej, jag står här med din hund, den har blivit påkörd
- Jag äger ingen hund
han lägger på luren.
Vi tittar en gång till på lappen oj jag hade slagit en siffra fel, får tillslut fatt på ägaren som var glad och tacksam för att det var hundmänniskor som uppmärksammat honom. Medan vi stod och väntade på ägaren gissade vi på vad han kunde heta han såg ut att heta Rambo stora Gråhundar brukar heta det tyckte vi men inte han han lystrar till namnet Hoj.

Jag hoppas att allt gick väl för Hoj, så han kan fortsätta att jaga älg men inte på stora vägar.
 Det var allt för stunden,
/C

 


- Läxor och Home Makeover....

igår var vi på valpkurs igen, läxorna från förra veckan har vi tränat på med bra resultat. Kvällens övningar var sitt och stanna kvar och kontaktövningar. För Viktors del blev det att försöka kolla på mig istället för att ha nosen i backen, har märkt att det är lättare utan koppel så vi börjar där och tar koppel en annan gång. Vi fick med oss ett papper med olika ledarskapsövningar måste erkänna att jag har varit liteslarvig när det gäller vissa saker men nu ska det bli hårdträning.


Home makeover har Viktor pysslat med på förmidda'n i dag, det började med att han på ett TYDLIGT sätt visade att det är dax att tapetsera om i hallen när det var avklarat begav han sig ut i det som en gång var en rabatt för att flytta om blommorna. Zeb som har tagit på sig rollen som valpvakt larmade när Viktor gav sig på att försöka gräva upp en buske, det var en jordig och blöt valp som åkte in i duschen för att seda somna i sin bödd, nöjd med förmiddans arbete.
Så nu är det bara att inhandla jord och gräsfrön för att fylla igen alla hålen(eller ska man asfaltera?)

/C

- Veckan som varit

en kort sammanfattning:

Måndag: Det kom ett elakt brev från en lika elak avsändare( har lessnat på dessa brev måste kanske göra något åt det)

Tisdag:  Var på udden med J och gänget och tränade lydnad det gick bara bra

Onsdag: Fortsatt träning med Viktor, skurmopp och katt, det är fortfarande väldigt kul med katt

Torsdag: Valpkurs första träffen, vi fick träna möte med annan hund, det gick bra men efter 6:e hunden var Viktor less, han luktade hellre på blommorna.
Pippi flyttar tillfälligt in till Zebs skräckblandade förtjusning( han tycker den är otäck) fåglar ska vara i skogen. Konstigt nog så bryr sig Viktor inte om den han har sitt fokus på kattstackaren. Vi har även fått äran att titta till Junior, en leguan av modell STOR.

Fredag: Lite lydnadsträning uppe på plan, handla fixa med tvätten, middag för att sedan se friidrott.

Lördag: Snabbt in till stan köpte en dyr tröja hon som sålde den sa att den är den absolut bästa, får testa och utverdera.
 Tog med Viktor och Fanny till skogen, Viktor hittade en lerpöl som det slafsade så mysigt i när han sprang fram och tillbaka. Middag med Joch E det blev grillspett.

Söndag: En solig och trevlig dag i skogen med gänget, det blev sök, fig och fika. För Viktors del blev att förtsätta öva figurantintresse det tycker han är kul och som alltid trött och nöjd valp med hem. På kvällen var jag och G på bio Mamma Mia, kom på mig med att sitta och le genom hela filmen.

Ja, det var min vecka
/C




-Äntligen

är jag och Viktor överens om vem det är som ska skura golven efter div olika metoder så som att sätta ut han med de andra hundarna på gården, sitta i buren eller att vara i ett annat rum med husse eller J med tjut och oväsen som följd, så har vi enats om att han är i sin bädd medan jag fixar skurandet. Det går hyfsat han har bara avvikit ett fåtal gånger. Men hans blick säger att han tycker att jag behandlar honom styvmoderligt, men hellre det än en valp i moppen.

/C

I helgen..

har vi hunnit med att vara på inoff-utställning på kronan, tyvärr var inte vädret det bästa men vi trotsade regnet och tittade på några ekipage. Sedan bar det av till affären för att inhandla kvällens middag. J och M kom och delade den med oss,kvällen blev inte så lång( upp tidigt på Söndag)

Söndagen bjöd på sol och en heldag i skogen, med många trevliga hundar,mattar och hussar. Dagen varvades med gott fika surr och olika aktiviteter för hundarna. Viktor provade att söka det gick si sådär han var lite feg i början ( ville inte gå så långt från matte, det får vi jobba med) men efter lite lek med figgen så gjick det bättre. det var en trött och nöjd valp jag hade med mig hem. For senare på kvällen till hundhuset och ordnade en sak på vägen hem kom ett samtal vi ska börja på valpkurs på Torsdag eller matte ska börja för det är väl så det är.

Ha en bra dag/C

RSS 2.0