Nu är ordningen.......

återställd, igårkväll rådde det ett visst lugn här i huset, Viktor var trött låg och sov mest hela kvällen med ett avbrott för att äta(han var hungrig) och en snabb sväng på toa. Han var så trött att katten till och med fick spatsera omkring honom i lugn och ro annars är han snabb på att försöka få igång han i nån sorts lek. Nu visade det sig också att det är Viktor som för det mesta är den som drar igång buset( eller så fattade Zeb att det inte var läge för bus nu).
Det var kul att se hur Fanny och Zeb tog emot oss när vi kom hem båda luktade snabbt på Viktor för att sedan lämna honom ifred. Om det var tratten eller att han luktade konstigt eller båda delarna vet jag inte, kanske att han luktade. Däremot tyckte katten att han såg ut att vara från en annan planet, han sköt rygg och såg ut som en riktig"tudorkatt". Det var igår det.
Idag är allt nästan som vanligt, när man tar av Viktor tratten blir han sitt gamla jag så det var full fart i kopplet på morgonrundan. När tratten kommer på blir det några tappra försök att komma ur den, när det inte lyckas går han och lägger sig(att jag inte har testat det tidigare). Nä, så jobbig är han inte, han är lugn och skön inomhus med fullt ös utomhus precis som han ska vara.
Appropå trattar jag köpte en krage som jag tänkte han skulle få ha istället men det sket sig Viktor är vigare än jag trodde, han kom åt såret så hoppas att jag får lämna igen den.
Sitter och funderar på om jag ska idas baka bullar idag, enda kruxet är att kavla.

Ha en bra helg
C

Trööött!!!!!!




Idag steg vi upp tidigt för att åka till djurdoktorn, Viktor kunde inte förstå varför vi var ute på promednad mitt i natten, (det
brukar vara ljusare när vi går ut.) När jag hade lämnat honom for jag och J ut på älven med Zeb och Birk så dom fick leka lös. Det känndes lite konstigt att bara ha en hund att hålla rätt på väl hemma igen tog jag tag i hemmet. Även nu känndes det konstigt ingen Viktor nos i diskmaskinen, (men det gick fort att dammsuga och torka av golven). Tittade på klockan 11.30 inte mer, hinner fara och handla åxå.
Det var en trött men glad Viktor som jag sedan var och hämtade, nu blir det ett liv i strut, koppelpromenader samt att ta det allmänt lugnt ett par dagar men struten ska vara med i 10 dagar.( Fundera på om man ska sätta strut på de två andra så han inte känner sig så eljest.)

Ha en bra kväll
C








Minnesförlust.

I lördags drabbades Viktor av minnesförlust när vi var på älven för att träna, han kom inte ihåg vad sitt, stanna kvar betydde. När jag hade satt honom och gick iväg så sprang han om mig och gjorde han inte det så smög han bakom och han verkligen smög när jag vände mig om så står han där snyggt och prydligt. Så nu var det bara att försöka friska upp minnet på honom(för han tyckte att leken han kommit på var ur kul) till sist var vi överrens om vad som gällde. Jag var bara tvungen att testa hans minne på söndagen, han testade bara den nya leken en gång. Vi hann även med en tripp till Vallen för att kolla hur det går för "nybyggarna" nu går det i en rasande fart inflytt om 4 veckor.

---------------------
Träffade här om dagen en hundägare som meddelade att Söndagsträffarna på älven är igång igen. Attans osis att jag och Viktor inte kan vara med på ett tag, Zeb är inte att tänka på( han har lite svårt för hanhundar).
Idag har alla 5 hundarna varit i skogen och lekt lös och som vanligt Viktor var den snöigaste av dem alla. Fanny den lilla pinglan hade det jobbigt hon fick plumsa fram i våra fotspår(skoterspåret var översnöat) när vi kom till bilen frös hon så hon skakade och huttrade hela vägen hem.

Här kommer lite bilder från idag.
Allt för denna gång
/C

Ps
Det var inte min mening att låta dramatisk ang Viktor

Två trötta.....

hundar ligger nu i sina bäddar och sussar gott, vi har varit ute och jobbat i nysnön i nästan två timmar. Z och V var hur busiga som helst, det var ett tag sedan dom riktigt härjade lös. Z ville bara jaga snöklimpar och V jagade Z så höll dom på ett bra tag en hunkompis dök upp och deltog i leken en stund. När leken var avklarad gick vi en sväng till skogen för att kolla om " våran fågel" var kvar men det var den tyvärr inte.
Hemma igen var det bara att ställa V i duschen han var en enda stor snöboll.

Ett beslut rörande V har jag fattat idag, mer om det kanske kommer senare och fler beslut ska snart fattas.
Nu är det dax att ta tag i vardagssysslorna.

Ha det bra
C

Ibland undrar jag hur........

folk tänker, vi hade stämt träff i S-byn för att träna jag ovh Viktor var tidiga så vi gick för att möta upp J och A. På vår vandring träffar vi på en herrelöshund som lät illa och for efter oss en stund för att sedan vika av. När vi ska påbörja träningen dyker hunden upp igen lät lika illa och for efter A som blev arg fräste ifrån ordentligt men den gav sig inte. Nu var vi alla lagomt irriterade (även de fyrbenta). På halsbandet finns tel nr samt texten" fånga mig inte jag hittar hem)??? Det passerar några som jag frågar om dom vet vem som äger hunden, dom visste inte men den springer alltid lös.
Nä, nu fick det vara nog J ringer och talar om för ägaren att det är bara att du kommer och hämtar hunden NU! eller jag ringer polisen. Ägaren svarar nej låt han vara jag ska prova vissla på han, vissla NU! Hunden lommar iväg för att åter dyka upp 5 min senare. Nu var även jag irriterad, skickar Viktor till J och tar mig an inkräktaren. lyckas tillsist få iväg den.
J ropar att hon ringt ägaren igen, nu var han av någon annledning arg på oss och tyckte att vi gått över gränsen han skulle komma och hämta hunden och prata med oss.

Han kommer hunden är lös, han viftar och kommenderar hunden ,passerar mig och Viktor för att sätta sig mitt på plan vi bara titta och tänker. Jag går och frågar vad han håller på med han vifta och säger ni ska få se, se vaddå? Jo vi fick se hur hunden sätter av mot oss skällandes och springande runt där vi står. L ropar att han ska hämta hunden men det gör han inte. ( Denna hund har tydligen åxå varit på skolgården och jagat barn, han fick åka blå-vitt hem)

När vi påtalar att man får inte ha hunden lös utan att uppsikt över den blir svaret att vi borde läsa Ceasar Milans böcker och att hans hund var en kvartershund samt att vi kunde gå någon annanstans och träna. HUR TÄNKER HAN?
Det är på grund av såna som han vi ansvarsfulla hundägare får oss en och annan känga. Det är ansvarslöst att bara släppa ut hunden på byn, vad kan inte den ställa till med allt från att kissa på någons brevlåda till slagsmål. Inget ont om denna hund han har ju inte fått lära sig något annat, typ att man går inte ut utan husse eller matte.

Hur gick då träningen? Jo, Viktor fick träna passivitet medans vi motade bort "terroristen"  lite vänstervarv åxå så mycket mer blev det inte tyvärr, vi får göra ett nytt försök imorgon.

Viktor har.....

skaffat sig en ny look, nu mer ser han ut som en "polar springer spaniel" med andra ord han är välpälsad, öronen är rejält lurviga likaså huvudet. Men en dag som denna när termometern visade -22 kan det vara skönt med päls. Vi trotsade kylan idag och tränade med gott resultat( han tyckte om sin nya belöning). Denna dag började lite tidigare än vanligt elektrikern kom kl 7, så när klockan var 9 tyckte hundarna att det var dax att gå ut och göra något skoj. Vi tog vägen genom skogen ner till älven, det höll på att sluta illa för Zeb, jag tror att han fastnade han gjorde illa sig i ena bakbenet,där står jag utan mobil(dumt) och funderar på hur jag ska få hem honom, turligt nog så var det inte så farligt, han linkade en stund för att sedan sätta av i rasande fart. Resten av dagen har ägnats åt att hålla liv i kamin, städ och hjärngympa. Hoppas det är varmare till helgen så man kan vara ute och njuta.

Så var det dax igen......
för J och M de norrbottniska nomaderna att åter packa sina kartonger och flytta( tror att det är för 9:e gången man får bo 1 år på samma ställe). Nu går lasset över bäcken tillbaka till G-stad. Fördelen med att flytta är ju att man rensar ut gammalt och köper nytt och nytt är alltid kul. Här hemma skulle det åxå behövas en flyttrensning eller kanske garage loppis.

Allt för denna gång
/C

RSS 2.0