Igår...

var vi på urflykt till goda vänner boende i Vallen. G tog båten och jag lastade bilen med mat och hundar. Väl framme tömdes bilen på mat och hundar. Vis av erfarenheten så fick Leia ta på sig kopplet( det bor en hund i huset vi var på besök i) och mycket riktigt när hunden kom mot henne för att hälsa så tjöt hon i högan sky ( den kunde ju vara elak).
Min teori om varför hon låter som hon gör är att hon är den som vill hälsa först, för så fort hunden vänder om för att gå är hon snabbt efter för att nosa in den. När Leia var på det klara med att den inte var farlig så var det fullt bus. Alla hundarna for som tokiga i det höga gräset ibland syntes bara en svanstipp, det grävdes gropar i sanden, Zeb var och badade för att sedan rulla sig i sanden. Viktor och Leia hittade en mindre trevlig pöl att bada i dom var gulbruna och luktade illa. Efter ett par timmar var det dax för mig och hundarna att åka hem för att tvätta upp dom.

Idag kanske jag far en sväng till Hägnan med Leia, dom brukar ha lite djur där som vi kan titta på. Annars blir det en lugn dag hemma med lite fix och pyssel.

Ha en bra dag
//C

Midsommar....

men ack så kallt, var ut med hundarna på morgonen solen sken och det såg riktigt trevligt ut.men jag blev lurad. Det blåste kallt som attan hade behövt varmare kläder. Sill lunchen får vi förtära inomhus och middagen lika så om det inte händer något drastiskt med temperaturen. Delar av familjen ska åka ut med båten en sväng(det hör midsommaren till) om det så innebär att man får söka fram vinterkläderna. Jag däremot stannar på land och myser med hundarna i soffan. Kanske det blir lite vänster varv för Leia om vi ids.

Igår gick Viktor ett spår, det är så kul för han går som tåget bloduppehåll stör honom inte alls han bara tuffar på i ett behagligt tempo. Glömde att kolla tiden, men i måndags gick han på 14 minuter.
Nä, nu är det dax att börja fixa med lunchen, börjar faktiskt bli hungrig.

Glad Midsommar på er
//C

Det började med......

att jag sökte ett par sandaler, hittade dom tyvärr inte men jag hittade en massa andra skor som ingen saknat så dom åkte i en säck. Så det ena leder ju som bekant till det andra helt plötsligt hade vi rensat alla garderober och fått ihop tre säckar som levererades till myrorna, när vi ändå var på storheden passade jag på att fylla en tom plats i garderoben det blev en jacka. När vi kom hem begav sig min man ut i bodan för att försöka få nån slags ordning, och det lyckades han med, hädan efter så är det han man ska fråga vart saker och ting är där inne. Så nu är det bara att fara på tippen med allt som ingen använder eller saknar.
Jag har även hunnit att försöka få Leia att stå fint, jo det går ganska bra men än är det långt kvar känns det som, det är bara att träna.
Leia den lilla bålgetingen har bitit Viktor så det blev blodvite, sa han till henne? nej inte det, så nu har han en ganska stor ruga uppe på huvudet. Hon har en förmåga att hålla igång alla i sin omgivning på ett eller annat sätt, det är allt från att läsa tidningar till att tvinga någon av de andra hundarna att leka med henne, håller man på med något typ tömma diskmaskinen så vips står hon på luckan och ska vara med. Att tömma tidnigskorgen gör man nu mer när hon sover, annars har hon fått ut dom flesta tidningarna på golvet och förvandlat dom till strimlor. Med andra ord hon är en helt normal och underbar valp.

Imorgon är spår som gäller hoppas på bättre väder.

Hej då
//C

HOPPSAN......

I min iver att få se botten på tvättkorgen så kom det med en sak som inte bör tvättas, ett st USB-minne som tillhör min man. Kläder som ligger på tvättkorgen betyder att dom ska tvättas men fick inte plats i korgen eller?. Nu hänger detta minne på tork, hoppas att det som finns där är kvar, han har inte tordas kolla ännu. Annat som har hänt i helgen är att vi var på utställning i Piteå igår, bra tillfälle att träna för Leia. Vädret var kanske inte det bästa det bjöds på regn, hagel blåst och lite sol. Leia tycker fortfarande att det är otäckt med andra hundar hon gömmer sig gärna mellan fötterna på mig eller Viktor.
Spårkursen börjar lida mot sitt slut, bara idag och nästa måndag kvar, sen får vi träna på egen hand men det ska nog åxå gå bra. Ska försöka att fota lite i kväll, så alla som vet vad Viktor har gjort med saker han ska apportera får se att han faktiskt kan bära med sig fynden från skogen.
På agendan för idag är det Leia som ska träna på att stå samt tvätta av  sig( hon har rullat på våran ny sådda gräsmatta)
gräsmattan ska vattnas, Viktor ska få klona fixade samt fönstrena ska putsas, dom blev något skitiga när plattläggarna var här och stökade på. Sen är det nog bara att packa sig iväg till skogen.

Ha en bra dag
//C

Vart tog solen vägen ?

Det är inte kul ute nu, med blåst, regn och hagel jo det har haglat en skvätt här på morgonen. Att gå ut i spåret som jag la igår kväll kändes inte så lockande men det var bara att fara( börjar få ont om kövar). Spåret gick bra förutom att  Viktor genade på ett ställe.
 
Spåret som han fick i Torsdags var en liten utmaning, stora delar av spårbörjan gick på sten, han snurrade fast sig en stund men sen gick det bra. Fröken Leia fick förmånen att följa med oss till Boden för att se och lära, nä hann inte hem och lämna henne efter besök hos vet. Så jag passade på att miljö träna henne samt att hon fick titta på andra hundar. Hon tyckte att dom var lite otäcka och höll sig nära Viktor, än har hon inte hälsat på någon. Inne i väntrummet hos vet kom det en hund förbi och tittade på damen, kanske lite för nära för hon tjöt och gömde sig under bänken men när hunden sätter sig med med ryggen mot henne var hon tvungen att bli riktigt lång för att kunna nosa lite. Hade tänkt fara på hundhuset i morgonkväll på socialträning men  den var inställd och i deras kalender fanns inga fler träffar inskrivna. Vi får väl socialträna skälva då.


Resten av denna dag ska ägnas åt inhandling, städning, tvätt och sen middagslagning.


Ha en trevlig nationaldag.

//C 


En snattare i bilen....

Måndagen spenderade jag och J med en tur till storheden, skulle inhandla lite nytt att ha på altanen. Men tyvärr så hittade jag inte det jag ville ha så det bidde lite kläder i stället. Vi var in på Rusta en sväng med förhoppning om att fynda något, det enda jag fick med mig var lite godis att ha med i skogen på kvällen. Tänkte mig inte för utan la det bara i bilen. Nästa stopp blev ICA, när vi kommer ut så ser jag att Zeb sitter i framsätet (attans hund). Nästa upptäckt blir pappret från två rullar vingum som han omsorgsfullt har öppnat och satt i sig, pappret ligger fint struket på sätet. Hur han lyckats med att få upp den så fint skulle jag velat se. Men å andra sidan så öppnade han en barnsäker kork till tändvätska när han var 7 månader.
Måndagens spår gick bara bra för Viktor, han jobbar jätte fint. J var med och la ett spår till Aina som hon skötte fint sedan fick Aina rusa av sig med lite budföring, två trötta och nöjda hundar somnade ganska fort när bilen började att rulla hemåt, trots ett fruktansvärt oväsende från bilen, det lät som när tåget bromsar. Jag är ingen klippa på bilar men fortsatte att köra i 20Km/h ett par kilometer och vips blev det tyst. Det är inte så många hus efter den väg som vi körde men dom som var ute på sina gårdar vände sig om och tittade.
Prinsessan Leia då, hon är bara söt och (galen) mellan varven, idag har vi titta på vinge och kanin skoj. Har även försökt att få henne att stå fint, vilket hon tycker är fullständigt oitresannt. Hon blir lite lätt irriterad och hon har något som inte jag har EN MASSA VASSA TÄNDER och en förmåga att slingra sig. Men jag är åxå tjurig så det ska nog bli bra.

//C


RSS 2.0