Två hundar med......

risiga magar har jag just nu, det började i Tisdags och vill inte riktigt släppa greppet ännu. Snäll matte som jag är sattes dom två sjuklingarna på "svält" för att sedan bli bjudna på risavkok( som kokade över rann in i ugnen och grisade ner hela spisen) Zeb åt med god aptit men Viktor tittade i skålen som det legat något katten släpat in i den vände om och gick till bädden igen. Nu vet jag vart gränsen går för vad han stoppar i sig. Idag är Zeb sitt vanliga jag men Viktor är ännu lite låg han har ännu inte återlämnat frukosten så det går åt rätt håll, han har även börjat att jaga flugor som smitit in. Nu hoppas vi på att dom andra två klarar sig.

Måste bara få morra lite på hundägare som inte har koll på vart deras hundar befinner sig, var ut för en grej här om dagen. Igår var jag och Leia till hägnan för att miljöträna hon tittade på hästar, getter och höns och skötte sig superbra så det ska vi göra fler gånger. För övrigt har det inte blivit så mycket aktiviteter av förklariga orsaker. Nu ska Fanny få komma i badet så hon får tillbaka sin naturliga färg, just nu går hon i en brun ton.

Ha en bra kväll
//C

TVÅ HUNDRA MIL......

Ihelgen har vi varit på utställning tillsammans med ett glatt gäng som bestod av 5 st med två ben och 8 st med fyra ben. Vi startade färden mot Högbo på fredagen med ett stopp i Sundsvall i en liten etta för att vila oss lite. Trångt? nja, det blev inte så mycket golvyta kvar att gå på när vi fixat till våra "sängar" men det funkade. Klockan ringde alldeles för tidigt på Lördagsmorgonen (det blev ca 3 timmars sömn). När hundarna var matade och rastade bar det av mot Högbo och Springerklubbens Club show. Det var där Leia gjorde sin debut i utställningsringen och vilken debut det blev, dom var 12 st i valpklass 1  och Leia blev bästa tikvalp med HP och BIM. Det hade inte kunna börja bättre. När Högbo var avklarad styrde vi mot Köping, dom stora hundarna skulle fortsätta att tävla på söndag och det med fina resultat och rosetter. Nu ville vi fira helgens resultat, vi for in till stan för att hitta en restaurang, det blev god grekisk mat (tyvärr inget bubbel).

Mätta och belåtna styrde vi norrut klockan 5 på Måndagsmorgonen var vi hemma, det blev 200 mil som avverkats i helgen. Hundarna har snällt sovit i sina burar, med avbrott för mat och toa besök, var lite orolig att Leia inte ville sova vidare när vi kom hem men hon gick snällt och la sig i bädden efter att hon hälsat på de andra hundarna. Men när husse steg upp var det full fart som gällde hon hade ju trots allt sovit x-antal timmar.
Jag tog mig ur sängen vid 11-tiden med en känsla som kan liknas vid att vara bakis, resten av den dagen gick i sakta mak. Idag är jag åter på banan, Leia har tränat lite i kväll och Viktor har gått ett spår som han fixade galant.

Ha en bra vecka
//C

HOPPSAN

vet ej vad som hände med bilden men hon var glad i alla fall.

GRATTIS.......

Fanny fyllde 12 år igår då är man så här glad


Skönt.....

att det har blivit lite svalare, man blir så slö och slapp när det är så varmt det är inte bara hundarna som flåsar i värmen (även matte). Men idag har vi varit i skogen och sprungit, det var några dagar sedan. Leia sprang och sprang så när vi på vägen till bilen var vi tvugna att stanna och vila två gånger, försökte att bära henne men det passade inte för lilla fröken. Idag har jag även lyckats med att kratta in Fanny under altanen, jo det är sant. Det finns ett ställe som alla hundar gärna vill gräva på, såg Leia där grälade på henne tog krattan och fixade till hålet. Efter en stund så låg Zeb där jag for ut grälade på honom fattade tag i krattan för att försöka återställa hålet, då sticker Fanny ut huvudet och vill komma fram, så det var bara att göra hålet större så hon kom fram. Annars så händer det inte så mycket här hemma just nu, Leia får träna på att stå och springa vänstervarv med varierande resultat.

Förra veckan la jag ett spår till Vuktor som vi skulle plocka dagen efter, men deg gick åt h-vete rent ut sagt, efter ca 300m plockade han upp ett färskt spår och det bar av i en rasande fart åt helt fel håll. Jag plockade in han och vi började om men han gav sig inte utan det slutade med att han förpassades till bilen och jag fick hämta klöven. Så i måndags var jag lite orolig för att han skulle hitta eller söka efter färska spår men vi hade tur det hade inte varit någon där å trampat eller så med lite mer tur så struntade han i det.
Ihelgen är det dax för Leia att gå på studiebesök på utställning,denna gång i Kalix förra helgen var vi G-vare och tittade, vid ett tillfälle hade hon åsikter om att en annan hund kom för nära henne, men det är bara att nöta på med möte med annan hund

Ha det bra
//C

RSS 2.0