Nu är ....

julen avklarad med allt vad det innebär, mat, Tv, film och promenader. Julafton var lugn, Joch M var här det blev mat, Tv och spel. J stod för efterrätten en saffranstårta med apelsingrädde och bär, den var jätte god.

Nu när barnen är stora minns man med skräckblandad förtjusning hur det var när dom var små, julen firades med hela tjocka släkten. Det kryllade av barn i ungefär samma ålder som var lika förväntansfulla och otåliga för att inte tala om alla stora säckar med klappar och ännu större säckar med papper och kartonger.
För små barn måste nog julafton vara årets längsta dag(även för vissa lite älder barn)

------------------

Igår gjorde vi en tripp till IKEA tillsammans med J och M. Dom skulle inhandla en Tv-möbel för min del blev det, det vanliga ljus i olika storlekar några ljuslycktor nya gardinstänger slant åxå ned i vagnen.

Idag har det blivit ett besök i skogen tillsammans med J och Birk, föret var inte det bästa men hundarna hade skoj och snöigast och blötast var naturligtvis Viktor. Nu ska jag kolla lite på Luleås match fixa middag och sedan ett besök till Sundebybona för att se de nya möblerna på plats.
/C

Här kommer.....

bilden från vårat matbrödsbak, som synes har vi god hjälp av en viss liten herre. Han tar varje tillfälle till att hjälpa till.kolla vad som finns på köksbänkar och bord. Stöld har han gjort sig skyldig till en gång.

Nu önskar vi alla en god jul



Något försenat....

i fredags var jag upp på jobbet med lite godsaker samt önskade alla en god jul och gott nytt år. Hade tänkt fara lagomt till lucia men sonen var i Kåbdalis helgen innan och tog med sig en släng av vinterkräksjukan hem. Jag och G klarade oss men man vill ju vara på den säkra sidan( med tanke på vart jag jobbar) Fick en dos av det senast som hänt och det som kommer att hända(f-n vad jag längtar tillbaka). Kan tyvärr bara vänta på Rtg och op.

Helgen har fyllts med lite julpyssel, promenader, träning med Viktor och paketinslagning(det blir alltid fler än men planderat)

På våran morgonpromenad idag var hundarna som galna jag tror att Zeb hade en stor kotte i vardera öra för det var inte mycket han hörde, Viktor hade turen att fynda i snön tror det var en talgboll( han kanske börjar att kvittra snart). Väl hemma på gården startade jag bilen och råkade öppna ena bakdörren( skulle inte ha gjort det) låset hade frusit så dörren gick inte att stänga( nu är jag lagomt irriterad). Jag som snabbt bara skulle till butiken och köpa två saker.
Restan av dagen har det bakats, J har varit här och kavlat.

Nu ska hundarna få en promenad och sen blir det glögg och pepparkaka.

Ha det bra
/C


Oj, vad tiden går fort....

minder än 1 vecka kvar till jul och snön är på god väg att tina bort. Om det inte vore för att det står December i allmenackan så kan man tro att våren är på väg. Var ut på förmiddagen på en promenad eller nja vi stapplade fram på isgatan målet var att ta oss till brevlådan för att posta ännu ett sjukintyg, sakta lyckades vi ta oss tur och retur. På att göra listan för idag stå paketinslagning, se ut en plats för julgranen, tända ljus på gravarna samt lite in köp. Skulle även behöva vara och titta hur det ser ut i skogen, hundarna är lagomt rastlösa ,här omkring går det inte att släppa lös de små liven( bara en massa is)

Igår lös flitens lampa här i huset J var här och bakade mjukkakor, jag stod för glada tillrop och gräddning av kakorna. J du är välkommen ihelgen och baka bullar, rulla köttbullar samt baka mjukpepparkaka.
Nä, nu är det dax att åka och göra det som står på listan.

Ha det
/C

Jag kände mig skyldig....

trots att jag inte  är det, på våran morgonrunda efter gågatan blev vi stoppade av en herre och tillika ägare till ett hus efter gågatan. Han började med att fråga varför jag går på vänster sida och med hundarna på min vänstra sida(alltså mot deras häckar och staket) jag hann aldrig svara, han fortsatte med att tala om hur less han var på att plocka upp hundskit utanför hans staket och han hade minsann sett hur hundägare samlas utanför hans gård på gågatan och låter hundarna springa lösa vind för våg och t.om in på hans tomt och skita.

Jag svarade att jag går på vänster sida för att på vintern är inte gatan så bred och med tre hundar på vänster sida är det lättare att ha kontroll vid möte( inte allt för sällan skotrar, mopeder och ystra barn på spark och cykel) och jag plockar upp  efter mina hundar.
Han talade också om att en annan granne hade lagt ut råttgift och satt upp en skylt mot gågatan som upplyste hundägre om detta( en fd hundägare) han har nu bytt till en annan skylt ( hoppas att gifter också är borta). Mannen avslutade samtalet med att be mig tala om för andra hundägare att plocka upp efter sina hundar, men herre gud det vet väl alla att man ska göra, eller?

Annars har här inte hänt så mycket den sista tiden, vi pysslar på jag och Viktor. Idag ska vi fota julkort, bara modellerna vaknar och fotografen kommer hem just nu tar dom igen sig efter att ha busat runt på älven( Viktor såg ut som en stor snöboll)


Ikväll blir det att se på finalen av Idol med glögg, pepparkakor och goda ostar.

Ha en bra helg
/C


RSS 2.0