Ska försöka att.....

bättra mig med bloggandet, jag kan inte skylla på att jag har jobbat mycket (fortfarande sjukskriven) men dagarna bara flyger förbi.
Vi är snart färdiga med kursen i Boden och Viktor har mer och mer börjat att visa sitt rätta jag i ridhuset så nu på Söndag kanske han är som han brukar vara, lite lagomt busig och ivrig vid träning. Det är lite svårt att förklara hur han är inne i ridhuset inte att han är olydig på något vis med att rasa runt och inte lyssna, utan han är mera låg( han tycker nog att det är lite kusligt i ett ridhus) för så fort vi kommer ut så blir han pigg och allert igen. Det är alltså sissta gången på Söndag så nu får vi träna vidare på egenhand.

Måste få skryta lite om Zeb i lördags var han och jag och tränade hundmöten som han har lite problem med och han fixade det riktigt bra. Klart att han var lite stressad med alla nya hundar och en ny miljö, men det blev inget utfall. Vi fick lite nya verktyg att jobba vidare på. I grunden har han en bra allmänlydnad så jag hoppas att problemet inte ska bli värre. Vi har haft några tillfällen att öva under vecka och det har gått förvånansvärt bra, så det bådar gott.

Förutom allt hundjobb så har jag äntligen fått upp nya vårgardiner i köket, samt inhandlat nya elfa backar till garderoben. Detta kit började jag att joxa med nu på morgonen, ut med de gamla montera ihop det nya och ska ställa in det SKIT  SKIT SKIT det passade inte, (garderoben måste ha blivit smalare) eller så är den skev, så gissa hur det ser ut just nu i hallen. 

I måndags satte sig sonen på flyget tillbaka till Barsa för vidare färd till Zaragoza och 1 veckas jobb, så på söndag hoppar han in i bilen för att köra hela långa vägen till Sverige och Malmö där bilen ska bli kvar ( det är lika jobbit denna gång att han ska köra ensam). Igår var jag och J på bio var bara så nyfiken på filmen I skuggan av värmen om den var lika bra som boken, filmen höll. Och morgon blir det en sväng till Happis och förlusta sig ett par timmar, någonting ska jag väl hitta.

Mys i solen
//C
 

Oj,

Det var ett tag sedan det skrevs på denna blogg, här har det tränats hela veckan. Viktor har börjat att hyssa på våra promenader. Han har bara varit tvungen att kolla in två lockande komposthögar efter vägen så vi har tränat x-tra på vart man ska gå.( Var tillsisst tvungen att använda skrammelpåsen)
Idag hade vi "uppkörning" för att se om han kom ihåg vart man ska gå eller om det bara var lära för stunden. Han har koll på vart man ska gå vart man inte får gå.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Var till vet med Fanny för ett tag sedan pga att hon har klåda och tappat så mycket päls. första beskedet efter Rtg och blodprov var att hon är väldigt sjuk och att klådan inte gick att behandla med kortson pga hennes dåliga njurvärde, blev ombedd att köpa en påse foder för allergiska hundar och gå hem och fatta ett beslut ang hennes liv. Jag tyckte inte diagnosen stämde överrens med hur hon uppförde sig( visst hon är trött men svansen vickar och hon äter för det mesta) så jag ringer en annan vet som tyckte jag skulle lämna in ett urinprov från henne och att vi utgår från det. Så nu står hon på en långkur PC, klådan har blivit mycket bättre men pälsen hon har tappat förblir hon utan, det bli att köpa en tröja till henne men det är inte säkert att hon går ut i den.

Nu är det dax att mata dom på 4 ben och dom på 2 ben.

Ps Fick nyss ett mycket trevligt SMS
//C

Det har blivit två.......

tidiga och långa morgonpromenader, idag var vi ute redan vid 8-tiden. Med huset fullt av hantverkare känner jag mig bara ivägen men fort går det. Jag hoppas att det är klart imorgon. Måste faktiskt erkänna att det är skönt att vara ut så tidigt som vi var idag. Det var bara vi ute på älven, då kan man bra gå i sin egna lilla värld och fiosofera och planera, hundarna springer som galningar och jagar varandra. Jag tror Zeb uppskattar dess promenader mer än dom i vanlig tid, nu behöver han inte hålla koll på alla andra hundar utan bara slappna av och njuta. Även för mig är det lättare då jag inte behöver ha en hunda som är på helspänn, det här får vi nog fortsätta med.

Helgen närmar sig med stormsteg, den ska vi ägna åt att städa, åka till Grans en sväng på Lördag och kolla på en utställning och på Söndag är det träning för mig och Viktor, skulle åxå kunna tänka mig att fara och kolla på draghunds SM som är i Boden. Nu måste jag skynda mig och käka lunch innan huset fylls igen.

Hej då
//C

Söndagens träning......

gick si så där, Viktor var inte den allertaste hunden i gruppen. När det var dax för oss att köra frittfölj så hade jag behövt en backspegel för att se honom, han gick så väldigt långsamt och hamnade väkdigt långt bakom mig, försökte med att öka farten men Viktor höll sin lugna takt. Hoppas att detta bara var en engångs grej och att han bara var trött. Vi hade på dagen varit på hundträffen nere på älven och där var det inget fel på farten. Han fick i alla fall visa att han kunde röra sig lite fortare när det kom till inkallning med störning i form av en påse med kyckling, den sprang han över om än inte i den fart han normalt brukar ha. Idag har vi tränat inne på läxan, jag var ut och prova inkallning med störning för att kolla farten, den var något bättre men han saktade in vid skålen med gosaker så det får vi öva mer på.

På Onsdag invarderas vårat hus av dom som ska koppla in fjärrvärmen, hoppas att vädret är bättre så vi kan fara till skogs några timmar, om inte vet jag inte vart vi ska ta vägen dom kommer att vara i hela huset samtidigt, så det blir inget rum ledigt till dom att vara i. Jag är övertygad om dom inte uppskattar att ha tre hundar svansandes runt fötterna (som bara vill hjälpa till).
Så alla morgonpigga läsare vi kanske står bakom just din dörr på Onsdag morgon.

Ha det
//C

RSS 2.0