Snöööit värre..

Just dagar som denna eller när det ösregnar kan jag komma på mig själv att fundera på varför jag har hundar( jodå jag vet varför) men på en skala från 1-10 hur kul är det att gå ut på prommis, när det yr snö så man ibland inte ser något för att inte tala om hur det var på gågatan imorse. Vinden bestämmer hur mycket eller lite snö det ska vara på vägen. Nåja, vi tog oss runt.


Igår började jag och Viktor på kurs, vi håller till i ett ridhus, hyfsat varmt och skönt. Första träffen är ju alltid lite spännande så även denna, jag var mest orolig över att Viktor skulle förvandlas till en dammsugare och inte lyssna på mig. Men jag måste säga att han skötte sig över förväntan, visst han nosade och smakade en och annan delikatess men inte så intensivt som jag trodde.
Vi fick göra några övningar var av en gick ut på att vi lämnade hunden till instruktören som bjöd på korv av bästa märke, sedan skulle vi kalla i. Viktor satt och tittade på hundarna som var före oss och alla gjorde det bra( jag hoppades att han skulle sköta sig lika bra) Så var det våran tur och Viktor TYCKER om korv, nu var ju frågan om han tycker om korv mer än att komma till mig. Svaret är att han tycker det är trevligare hos mig, även om korven lockade. Vi fick råd och tips när det gäller träning samt läxa till nästa Söndag nu har vi lite att träna på, så det är bäst att börja nu.

Ha det bra ute i snön
//C


Bränt...

Idag har jag mest suttit eldvakt, det var -28 när jag steg upp, hundarna fick jag tvinga ut på morgonen. Bestämde mig för att inte gå ut förrän det var varmare, vid 11-tiden var det "bara" - 20 så vi travade iväg. Tog den enkla lösningen ( ut på älven) väl ute känndes det helt OK, solen lyste och värmde om än bara lite. Viktor hittade igen sin kampleksak som han tappade i Måndags så nu hade dom något att leka med efter en timme var vi nog frostiga så det bar av hemmåt. Här hemma fortsatte jag att slänga pinnar i kamin efter en stund började det att lukta bränt hår, båda hundarna var vid kaminen och tuggade ved men när lukten spred sig drog Zeb som en avlöning in i soffan och Viktor började snurra runt efter svansen och mycket riktigt hade han bränt den i kaminluckan, alla vet hur illa det luktar och hur fnasig och krulligt det blir, in med V på toan för att kolla hur illa det var som tur var så var det bara håret som var bränt.
Inte nog med att han tuggar sitt vänstra öra hela tiden nu har han även en ny frisyr på svansen( vilken tur att han inte ska på utställning). Som grädde på moset började säkringarna att hoppa en efter en, ut i kylan och sätta i nya, ja kylen igång men torktummlaren den la av helt å hållet.

J kom förbi en sväng och lämnade ett paket till mig i paketet var det ett notisblock med en bild på Viktor i ena hörnet ( måste beställa fler). Annars rullar det på som vanligt väntar på varmare väder så det går att träna, inte för att Viktor bryr sig om temperaturen men det gör jag. Jag tror att han har varit polarhund i sitt tidigare liv, än har jag inte sett han frysa när vi varit ute och han är mer under snön. Jag skulle gärna byta med sonen just nu, han hade 29 grader varmt i tältet där han höll på att skruva.
Idag har jag även bokat tid hos hunddocktorn, Fanny måste få en översyn jag tror hennes syn har blivit sämre och jag vet att hennes hudproblem har blivit värre.

Nä, nu är det dax för en kopp värmande The och kanske lite tv tittande.

Ha det
//C


Lyon......

nästa för sonen, pratade nyss med honom och det gick bara fint. Vädret var inte det bästa snö och slask och vinterdäck får man inte ha. Kollade vädret och det skulle bli sol och några plussgrader. Han beräknar att vara i Tarragona i morgon förmiddag(Lyon-Tarragona 90 mil). Träningarna börjar inte förrän på Onsdag så han hinner vila upp sig lite. Nog om detta för denna gång.
Här hemma är det som vanligt, har varit ut på älven med hundarna, solen lös med sin frånvaro, vi hinner inte mer än komma in genom dörren så tittar den fram( attans). På söndag ska jag och Viktor börja en lydnadskurs, det ska bli kul.
( Måste kolla vart vi ligger och vad vi behöver träna mer).
I söndags tänkte jag gå på hundträffen men uteslöt den pga vädret, kanske nästa söndag.

Har blivit utmanad kanske jag antar den, vi får se.
Nu ska jag gå och städa det där skåpet som skulle ha städats för länge sedan.

Ha det
//C

Nu börjar det kännas......

jobbig, imorgon sätter sig sonen i bilen och styr mot el vendrell som ligger utanför Barcelona. Det är en resa på ca 350 mil. Det jobbiga är inte att han ska dit ( han har varit där förr)utan att han ska köra ensam. Resplanen har han lagt upp, med första stopp i Umeå för att lasta och sedan till Gävle för att sova. Nästa stopp blir i Gislaved för att åter lasta och sedan Malmö för att sova. Resten av resan har han inte planerat in exakt vart han ska stanna beror på vädret, bara han är på plats på Onsdag i Spanien.

Förutom att vara orolig har vi varit på promenad på morgonen i -20, det var inte så hemskt, sen har vi mest åkt bil till div affärer. På em när vi kom hem var det betydlig behagligare ute så jag och Viktor for ut för att träna lite och det gick bara bra. Medan vi var ute kom jag på att i början av veckan tappade jag en kong på älven, så vi travade dit ,på vinnst och förlust skickade jag Viktor för att leta och han hittade, vi var lika glada båda två. Vi har inte tränat uppl på jätte länge. Men det ska jag ändra på.

Ha det
//C

Dagar som denna.......

är det lätt att drömma sig iväg till någon solig strand med turkost vatten och blå himmel en paraply drink istället för en kopp varmt the. Nu är jag less på snöandet, blåsten och kylan, bilen syns inte det ser ut om en snöhög mitt på gården, hade sonen åxå varit borta i helgen hade vi nog varit så gott som insnöade. Några som inte tycks lida av det dåliga vädret är hundarna iaf två av dom. Släppte ut dom på gården på morgonen, Viktor slängde sig i ny snön, körde ner huvudet och for som en plog över gården, det riktigt syns hur glad han är om det är vädret eller att han äntligen får springa lös eller det är kanske en kombination.
I veckan ska köket få en liten makeover, var och skulle köpa färg men den färg jag skulle ha hade inte det sora varuhuset på storheden så det får bli färgaffären imorgon.

Nä nu är det bara att sätta på sig utekläderna igen, sopa bron och ta hundarna på en snabbsväng innan det är dax för middag och lite firande av födelsedagsbarnet.

Hej då
// C

Äntligen......

har vi tagit adjö av tratten och Viktor kan röra sig obehindrat inomhus för att inte tala om lyckan när han fick rasa av sig tillsammans med Zeb nere på älven på morgonen. Vi stannade inte så länge för det var svin kallt och blåste snålt. Hemma i stugvärmen har  han fått gå på spa så nu luktar han gott och är som ny, tyvärr så har han friserat sitt vänstra öra( det var så nära tillhands i tratten).
Hade tänkt fara och fixa målarfärg idag men det får vänta, bilen ser ut som en iskub får hitta på något annat. Kvällen ska tillbringas med J och M samt sonen(han for inte till Kåbdalis) lite mat och melodifestival.

Ha det
// C

Nu börjar.....

Viktor vara less på tratten, det började igår med att han var som en panna popcorn i kopplet han skuttade, hoppade och försökte med ett och annat race i kopplet. den gammla damen( Fanny ) försökte han få på lek humör men attans det gick inte.
Viktor tycker att har man tratt ska man ha vissa förmåner, som att sitta på köksstolarna samt att stå på bordet( på bilderna utan har nyss ätit). För att lindra lite av tristressen och ledan var vi ned på älven på morgonen, han och Zeb sprang som galningar och jagade varandra så snön yrde än mer.

I helgen.....
är det bara jag och vovvarna hemma, G är på den årliga visiten till huvudstaden och födelsedagsbarnet far till kåbdalis, så någon förelsedagsfest blir det inte( har i alla fall köpt paket till 20-åringen) som hans agenda ser ut får vi ta det i Mars.

Två bider på han som tagit sig förmåner.
// C


Nu böjar den......

ta form våran nya bastu och dusch. I helgen har vi inhandlat panel samt valt kakel, duschdörrar och blandare. Det var lättare sagt än gjort det finns ju hur mycket som helst att välja på. Nästa projekt stå bara och väntar.

Och Viktor då, jo han är tapper och kämpar på med sin tratt. Han krockar inte lika ofta med möblerna och dörrkarmarna. Nu är det bara två dagar kvar på medicin kuren och på söndag åket tratten av och Viktor i badet. Igår var vi ned på älven en sväng så han fick springa av sig lite(törs inte släppa lös han med Zeb ännu)
Den här veckan kommer det inte och hända så mycket, jag har ett besök inbokat på DT-rtg, hoppas att han klarar sig på dom bilderna annars är det bara tack vackert att vänta på MR-rtg(X-antal månader till). Nu är det dax att äta lunch och ta ut vovvarna på en promenad i det fina vädret, sedan ska vi prova med lite hjärngympa om Viktor kan låta såret vara ifred.

Ha det
C

RSS 2.0