Det här med...

sommar och vintertid är ganska lätt att missa, minns ett tillfälle för ett par år sedan. Jag och min man hade bestämt oss för att vara på ett varuhus när dom öppnade för att snabbt handla.Och nog var bland de första, våran klocka visade 9 men affären var inte öppen, så där stod vi tillsammans med några andra lika morgonpigga och fattade ingenting efter en stund trillade poletten ner klockan var ju bara 8.

I morse var det inga problem vi hade ingen tid att passa. Viktor däremot annonserade som vanligt vid 7.30(sommartid) att det var dax för frukost han brydde sig inte om att klockan var 6.30( hoppas att han kan ställa om sin mat och sov klocka) det var bara att stiga upp och servera frukost, för att sedan gå och vila en liten stund.
Förmiddagen ägnade jag och Viktor i skogen, var bara tvungen att prova med dummi igen( det gick så bra i fredags) det gick inte fullt lika bra idag, kanske för att det blåste som attan. Vi gick även ett kort spår och det gick jätte bra, han plockade alla pinnar och slutet.(mattes kille)
För övrigt har vi åkt ganska mycket bil i helgen, i lördags fick vi hämta den nya fina buren till min bil och idag har vi varit i Trundön och Vallen.
Imorgon ska Viktor få ny frisyr, reflexväst och spårsele.

Min tvättmaskin vill inte....
Centrifugera nå mera, slänged in en fin kofta för rengöring( den ska egentligen handtvättas) men hittade ett program med sk yllevagga= handtvätt perfekt , när den tvättat klart och jag öppnar luckan för att ta ut koftan är den dyngsur, igen med lucka och startar centrifugprogramet, centrifugerar den? nej, det var bara att ta ut koftan( som blev lite lång) och lägga den i bastun för dropptorkning. Kontentan av detta är att jag inte törs ladda maskinen igen med risk för "översvämning" när kläderna ska torka, det skulle inte förvåna mig om vi måste köpa en ny tvättmaskin istället för en ny dator till mig.

/C


Vad är det..

som har hänt med min lilla medgörliga hundvalp, från en dag till en annan har han intagit en annan inställning och blivit en smula förbytt, han som alltid har lyssnat drabbas ibland av dålig hörsel, han som alltid har kommit på inkallning kan nu dröja sig kvar bland alla härliga dofter och är det så att råka höra kan han titta upp med en blick som säger jajja du står där jag ska bara...

Igår var vi på kurs igen, i samma ögonblick som vi gick genom dörren lämnade han focus och hörsel utanför. Väl inne när vi ska sitta och lyssna så blir han väldigt intresserad av en annan hund( förut har han knappt brytt sig) min energi gick åt till att flörta med godis för att han överhuvudtaget skulle sitta stilla, när det praktiska tog vid var han bara intresserad av att snosa i mattan efter hårt arbete av matte lyckades han till slut att koncentrera sig på det han skulle göra. Väl hemma var det inte bara han som var trött även jag, så nu blir det mera kontaktträning med störning.



I onsdags...

fick sonen i uppgift av sin far att hämta den nya soffan, han frågar vart den är svaret blev på möbelaffären på Storheden. Han tar med sig en kompis och åker iväg efter en stund ringer han och vill ha ordernummer jag läse upp det, nej säger han det är fel nummer jag får prata med försäljaren, jag läser nummret en gång till
- nej, säger han i andra änden så höga nummer har inte vi ännu
- kan siffrorna blivit omkastade frågar jag och tar dom i en annan ordning
- försäljaren, det är ingen soffa utan en garderob och den har vi redan lämnat ut.
Nu börjar jag bli lite irriterad, försäljaren jobbar förbrilt och frågar samtidigt om det är från EM vi har beställt soffan
Jag ber om ursökt och får åter prata med sonen.
- Du är på fel möbelaffär.
- Oj, inte undra på att dom inte hittade den.

Ha en trevlig helg
/C

Igår...

var det avslutning på valpkursen, vi samlades i skogen för att hundarena skulle få träna på skott, spåra fågel samt apportera dummi. För Viktors del var det inte något problem med skott ej heller att nosa sig fram till en död kråka men att ta den i mun, nej glöm det, men han rullade inte över den som han gjorde med grå vingen. Jag kanske har nämnt att han har haft lite problem med att ta dummi, det har vi jobbat bort men ett nytt litet  problrm har dykt upp, när han tar dummin så springer han stålt runt i cirklar och visar vad han har inkallningen är som bortblåst ( råd och tips emottages tacksamt).

Idag har vi bara varit hemma fjärrvärmeinstalatörerna har vari här och vill springa in och ut i tvättstugan skönt att grinden till hallen är på plats så dom slipper att ha hundarna till hjälp. Det ser ut att ta tid innan allt är färdigt en gräver upp gården några dagar senare lämnas rören för att ytteligare några dagar senare kommer någon och borrar hål i väggen, hoppas någon kommer och kopplar på vattnet, samt att gården återgår till det normala, hundarna MÅSTE bara kolla i sörjan gärna flera gånger om dagen om dom fick.
Nä, nu ska jag fixa middag och sedan träna.

Ha det
/C

Ps
Snart är det onsdag och våran nya soffa kommer, nu får alla plats

Vilken lyx

jag och Viktor började unghundskurs igår på hundhuset, vädret var ju inte det bäste så vi klädde oss efter det dvs regnkläder och regntäcke. Vi var lite tidiga så vi hann gå en sväng, satte Viktor i bilen för att gå in och anmäla att vi var på plats, när jag kom in visade det sig att vi skulle vara INNE, snacka om LYX, det är första hundkursen som jag går och vi får vara inne ( måste anmäla oss till någon fler kurs som är inomhus)




Jag blir så less..

på dom/den som slänger matrester på grönområdet(kyckling, fisk m.m m.m)senast nu på morgonen var det bara att försöka köpslå med Viktor gdis mot gäddhuvud, en mycket stålt Viktor kom farandes mot mig med detta huvud i sin mun(ja, hann jag tänka det här var ju lätt) vad gör han? jo börjar springa i cirklar runt mig där jag sitter på huk och lockar och pockar på hans uppmärksamhet jodå han se mig och sringer några varv till( måste sett lustigt ut för det stannade en älde kvinna och tittade på oss) efter det som känndes som en evighet kom han äntligen och avlämnade huvudet mot en godis. Jag bara undrar vad är problemet med att lägga sina matrester i en kompostpåse och slänga i sin bruna tunna?

Ha en trevlig helg
/C

Är det bara mina

hundar som blir som förbytta när det blåser ute? Alla vet att en del människor blir som förbytta när det är fullmåne ute ( hundarna visar samma tendenser) Var till skogen för att träna visselpipa och uppletande, började men pipan, Var det någon som lyssnade? Nej inte det, dom for omkring som ystra kalvar på grönbete. Satte in två i bilen för att göra ett uppletande med Viktor, han studerade mig när jag for omkring i snåren, vi gick en sväng för att återvända till rutan, hur det gick? En väldigt ofokuserad Viktor for fram i rutan och plockade pinnar och kottar istället för mina föremål, bytte hund men vad hjälpte det, matte fick hämta föremålen. Hoppas på att vinden ska avta så gör vi ett försök på planen med lite lydnad och vänstersväng.
/C

Debutant

Igår gjorde Viktor debut i utställningsringen det var på Vinthundklubbens inoff utställning i Boden, TACK C och K för att ni visade upp honom. Viktor blev BIM och bästa tjejkompisen blev BIR och BIS i valpklass 1.

Mina erfarenheter av utställning är inte stort, har ställt våran "gammel" tik för si så där 11 år sedan ( faktist på samma ställe som igår)  tyvärr blev det bara en gång hon gillade det inte samt att hon var för blyg, blyg det är inte Viktor, så jag har tänkt ställa honom en gång till om ett par veckor så nu ska vi hårdträna på att stå stilla och fint.
Efter den utställningen kommer vi att ägna oss åt sök, spår och lydnadsträning, men vem vet vi kanske dyker upp i utställningsringen till våren.
TACK till gänget för en trevlig dag på tottohallen i Boden.

Idag har vi hunnit vara till skogen och busa samt bada lerbad så det var bara att ställa en illa liktande valp i duschen å vips luktar han gott igen så nu sussar han sött i sin bädd. Hade tänkt fixa med bilderna från utställningen men det var lättare tänkt än gjort för USB- minnet vill att jag ska formatera om det och det vill inte jag för då försvinner bilderna så jag överlåter det till den som är IT-ansvarig i våran familj. Vad kan man göra istället? städa, tvätta nä, jag ska nog läsa en bok.
/C

RSS 2.0