Hade inte...

behövt ställa någon väckarklocka igår kväll när jag kröp till sängs, blev väckt nog så tidigt av hundarna som talade om att sonen var åter i lyan klockan visade 03.30. Lycakdes somna om en stund för att på nytt bli väckt, denna gång av Fanny som hade vissa åsikter om att Zeb låg i HENNES säng, lagomt  arg och irriterad steg jag upp och grälade på henne ( tyckte att hon gott kunde ligga i någon av de andra sängarna) Nu var det ingen ide att fundera på att sova, lika bra att fixa till oss och fara på utställning i Boden. Hur gick det då på utställningen? bara bra tycker jag, han fick Hp och bra kritik.

Nu kommer vi att pyssla med viltspår och börja om med fågel,( han var nog så brutal, så vi har fått backa i träningen)
Men först ut imorgon är Zeb,han ska träna möte med annan hund, han har vissa problem ( inte så stora men irriterande) men det ska vi nog råda bot på.

Ha en trevlig 1:a advent.
/C

Gott och Blandat....

Helgen har förflutit i maten och spårets tecken. Upp tidigt på Lördag för att ta Viktor till skogen och träna( som vanligt var han duktig ) Sedan fördrev jag och J några timmar på stan. Jag skulle inte handla något utan bara vara "sällskapsdam". Det höll inte det blev en påse till mig åxå. Medan vi var på stan så fixades det med mina försvunna bilder här hemma och nog hittades det bilder men dom bilderna hade jag redan, så nu har jag lagt ned eftersöket på dom.

På kvällen var vi bjudna till H och A på middag, hade gjort upp med J och M om att dom skulle vara hundvakt, men det hade blivit lite missförstånd klockan närmade sig middagsdax så jag ringer J och frågar vart dom är, vi ska ju vara i stan nu, OJ skulle jag köra in er det sa inte pappa men vi kommer nu.
Middagen var super god och kvällen trevlig.

Här hemma bjöd J och M två vänner på middag ( jag tror det var lugnare på våran middag ) förutom vännerna så blev det 6 hundar åxå.

Söndagen ägnades till Birk han fick ett spår som han löste utan problem och det var en MYCKET stolt Birk som gick till bilen.

Äntligen hittade...
jag rätt blankett ( ansökan om blodspår) på jordbrukverkets sida ( det har inte varit lätt ) så nu är den skickad och betald. hoppas bara inte handläggningstiden är lika lång som på FK.

Det var allt för denna gång
/C

- Äntligen lite ....

snö någon minusgrad och sol härligt, hoppade i utekläderna och tog hundarna på en skogspromenad hade tänkt fota julkort. På väg till skogen träffade vi E och Lexi som slog följe. Hundarna hade fullt upp med att nosa i snön och busa. På väg hem sprang Viktor i sina egna tankar och halkade med en lätt hälta som följd. Nu får han vila och jag hoppas att det går till sig snabbt, vi har ju avslutning på kursen ikväll så för våran del blir det att titta på och bidra med glada tillrop till de andra ekipagen som ska gå en tipsrunda.

Nu måste jag återgå till köket ( kokar ärtsoppa det är ju torsdag ), ha en trevlig helg.

/C

- Väntar...

på att " gubbarna " som ska koppla in fjärrvärmen ska komma det hade varit bra om dom hade skrivit en tid på lappen men icke det, så det är bara att vara hemma idag. Hundarna får nöja sig med att vara på gården.
J och A kom förbi och käkade frukost med oss innan det var dax för dom att fara och jobba. En fördel med att man MÅSTE vara hemma är ju att man kan ju alltid städa och tvätta för att fördriva tiden, köra lite hjärngympa med hundarna och läsa ut den där boken som har legat en stund.


Mina bilder som försvann..
var iväg till databutiken, jo dom kunde pröva att söka rätt på bilderna, det tar 10 timmar till en summa av ca 1000 kr om bilderna återfinns och 250 kr om inga bilder hittas. Han tipsade om att det finns något program som man kan ladda ner och göra det skälv. Är det någon som vet vad programmet heter? ( han på butiken visste inte......?)

Nä, nu måste jag gå ut på gården (plocka skit) och aktivera Viktor sedan får det bli pälsvård och städning.

/C

Nu får.....

snön gärna komma är väldigt less på denna väta som medför en massa x-ra jobb, vet inte hur många gånger jag har torkat golv och spolat av hundar ihelgen. Jag vet ska inte gnälla( har ju skälv införskaffat dem). det var alldeles perfekt med någon minusgrad och frusen barmark.

I Fredags fick jag min nya dator äntligen glad i hågen påbörjades en förflyttning från den gamla till den nya. Till en början flöt allt på men så plötsligt ett knapptryck och det försvann en hel hög med bilder nu vet jag vad jag skulle ha gjort, har bestämt mig för att inte hålla på med sånt. Nu står mitt hopp till en person som har datorer som yrke. Förutom mitt  försök att fixa datorn har Viktor fått backa i sin träning, från att inte ta pippi i munnen( det gjorde han förra veckan) så vi provade igen till min hjälp hade jag J. Han var ivrig och spårade snabbt upp fågeln för att sedan BITA huvudet av den, tur att vi var två för Viktor hade inga planer på att återlämna den, så nu får det väl bli vingar på dummi och PET-flaska.
Förslag på hur jag ska lösa problemet tages tacksamt emot.
Nä, nu ska jag åka och besöka ett datasnille hoppas att han kan hjälpa mig.

/C

Dax att uppdatera...

oj, vad veckorna går fort här har det varit fullt upp med träning i olika former, tidiga mornar har jag figgat till J och Aina för att sedan åka hem å ta tag i mina egna hundar. Viktor har fått springa vänstervarv och träna stå, Zeb tränar kondisen och Fanny nöjer sig med att titta på och strosa i sin egen värld. Där emellan har jag och Viktor varit på kurs och tränat på hemläxa.

I Lördags....
var vi på ssrk:s utställning i Boden efter en lång väntan var det dax för Viktor att entra ringen tillsammans med C, med i ringen var Viktors kullbrolla Kevin, det hela slutade med att Kevin blev 4;a Viktor 5;a  i valpklass 2 och Stella blev BIM i valpklass 1 GRATTIS till er och TACK C för att du visade honom än en gång. Det var en trött hund och matte som kom hem på eftermiddagen.
Kvällen tillbringade vi i soffan och kollade på luleås match, jag är egentligen inte intresserad men den var faktiskt spännande.

Figgar....
fortfarande för J och Aina 8.00 idag var vi i skogen och smög Aina var jätte duktig, när det var klart var det dax för Viktor jag drog ett spår med fågel och V var riktigt på hugget han till och med stoppade fågeln i munnen för första gången och bar den ( mattes kille är sååå duktig ) så resten av veckan kommer att se ut så här om inte jag åxå dukar under den lilla bacil som härjar här hemma.

PS ska försöka att skriva oftare DS
/C

RSS 2.0