Spår rapport.....

På fredagskvällen var J så snäll och la ett spår till oss som vi skulle plocka på lördagsmorgonen. Som vanligt var vi uppe tidigt, jag och V for iväg vid 9 snåret för att gå spåret. Som jag skrev i förra inlägget så for ju V fram med en väldans fart i spåret i torsdags så jag var beredd på att han skulle göra det nu åxå. Men inte det han höll ett sånt tempo så vi skulle kunna gå i ett par timmar å spåra. Jag var mest orolig för om någon fågel hade lyckats få med sig klöven, vad gör man då där i spårslutet?
Vi hade tur klöven var kvar och en nöjd V plockade upp den. Imorgon blir det nog ett lite svårare spår tror jag.

Leia:s nya upptäckt, det finns faktiskt andra hundar än dom hon bor med. Det fick hon erfara igår, vi var och gick en liten sväng. på väg hem ville en granne se henne, grannens två hundar ville åxå hälsa, var på L fick lita panik och skrek. Jag fick sätta mig ner ta henne till mig, då gick det bättre. När det var dax att gå hem var hon mogen för att leka. Samma sak hände på morgonen idag när vi gick upp på gågatan, vi fick möte med en hund, L visste inte vart hon skulle ta vägen, så det var bara att sätta sig, hon intog en plats mellan mig och V och tittade på det som passerade.
Lustigt bilar, gräsklippare och mopeder bryr hon sig inte om. Snart är det dax att börja miljö och social träna henne ordentligt. Jag tror vi börjar på torsdag, hon får nog följa med på spårträningen om vädret är ok.

Något helt annat, var idag och införskaffade en ny solsäng (att ligga och lata sig i) när tid finns. Det uppstod ett litet problem när vi skulle lämna butiken, vi hade inte tagit med något släp( det brukar ju vara små paket, som man ska bygga ihop) men inte denna gång. Där står vi, den ryms inte i baksätet, jag kläcket iden, vi sätter den på taket, vi sätter dit den och drar åt spännbandet, vad händer, ena takräcket lossnar, bättre brödlös än rådlös. Drar spännbandet genom bakdörrarna, säkrar och rullar hemåt. Det kostade några repor på lacken och en liten buckla, men oj så skön den var att ligga i.

Ha det
//C 


Mattes kille......

Måste bara få skryta lite över Viktor, måndagens tveksamheter i spåret var som bort blåsta i kväll. Nu var det full fart framåt som gällde, trots att det blåste och terängen var blandad, skog, sand, snår och sten jobbade han på ( i ett något för högt tempo) men det gör inget, det fixar vi till ( hoppas jag).
Så nu blir det att lägga ett spår i helgen trotts att det har låvats värmebölja, vi har ju inte sovmorgon här i huset nu mera så det ska nog gå bra att komma iväg tidigt.
Nu har jag fått skryta lite och nu är det dax att rasta hundarna se sista gång dricka en kopp te och försöka komma i säng.

//C

När det ..........

regnar som det har gjort idag har vi ägnat oss åt aktiviteter inomhus, först blev det lite rensning av lådor ( inte en dag för tidigt) med god hjälp av hundarna som fyndade nya saker att leka med. När det var gjort fick Leia titta lite närmare på kanin dummy och fågelvinge, hon uppskatte de två nya leksakerna. Kaninen var hon inte så villig att dela med sig i början utan sprang med hög svans till bädden för att gnaga på, däremot vingen kom hon springandes med för att visa vad hon hitta på golvet. Så min förhoppning är att hon ska bli duktig på att apportera, tyvärr så är inte Viktor så jätte taggad på det men vem vet han kanske ser och lär av Leia. Han tog ju klöven i Måndags.

Man ska ju inte jämföra individer med varandra men ibland är det svårt att låta bli, Viktor rullade sig över fågelvingen första gången han fick en Leia plockar upp den på en gång. Det ska bli kul att se vad hon gör med en fågel. Tyvärr blev det inga bilder men vi ska göra det fler gånger och ha en fotograf med oss.

Viktor kommer att få ägna sig åt viltspår i sommar och kanske det går så bra att vi testar ett anlagsprov till hösten. Imorgon är det dax för Viktor att spåra igen, hoppas att det inte regnar på oss fast det är bra för spåret men det är inte kul att klafsa omkring i vätan.
Har varit och införskaffat ett nytt regntäcke till Viktor hans gamla såg ut som en hakklapp på han, det täcket jag ville ha var slut i hans storlek, fick köpa ett som jag inte är så nöjd med men det får duga just nu.

Det var allt för idag, ha det
//C


Igår gick....

Viktor ett viltspår, det var andra viltspåret för hans del och det gick över förväntan. Det var spännande och han blev lite tveksam på ett ställe, men med lite stöttning så spårade han upp den skadade älgen(klöven) och bar stålt den till bilen, han försökte ta med klöven in i bilen men där blev det stopp. Det ska bli kul å se hur han gör på Torsdag om han blir tveksam eller minns det roliga i slutet på spåret. Det var en trött hund som jag hade med mig hem, han hade sett fram mot att få gå och sova. Men inte det här var välkomstkommiten beredd och ville ha lite bus innan sängdax och snäll som han är så ställde han upp.    Medan vi var och roade oss i skogen så var J och Aina här hemma med yrvädret Leia, hon
hade fullt ös så A ina var tvungen att markera två gånger vilket Leia aldrig har varit med om så hon tjöt och sprang iväg.
Viktor har än  så länge inte tillrättavisat henne. Hon är en tuff och nyfiken tjej som har lätt för att lära.

Eftersom det blev en ganska sen kväll igår så fick vi lite sovmorgon i morse(07.00) helt ok för mig att stiga upp då, det är iallafall 2 timmar lägre. Idag är planen att fara till skogen så de stora får springa lite, vi får söka upp en plats i solen där det inte blåser så mycket där vi andra kan sitta och mysa en stund. Sedan blir det att införskaffa en ny skurmopp(har nött ut den gamla).

Ha en bra dag
//C

Här kommer lite bilder

Som jag säkert har skrivit så är det inte så lätt att fånga Leia på bild men här kommer det några stycken.

         

Morgonstund har.......

Ni förstår nog vad jag syftar på om inte så har Leia fått för sig att klockan 05.00 är en bra tid att stiga upp, tyvärr är inte matte av samma uppfattning inte för att jag har något emot att stiga upp tidigt men inte kl 5. Viktor (nyfiken som han är )så kravlar han sig upp åxå för att  göra henne sällskap ut på toa samt frukost för att sedan få krypa ihop och sova en stund till.
Leia blir modigare och modigare för var dag som går, hon är duktig på att sysselsätta sig det är allt från div trädgårdsarbete till att pina Viktor. Just nu ligger dom underbordet och leker den enda som morrar är Leia. Med tanke på att våra mornar har varit tidiga i några dagar så borde jag hinna göra en massa saker men icke det, med ett kvicksilver rullandes över golven har man nog med att se vart man sätter ned fötterna.

Leia's bilträning är avklarad, numera åker hon med Viktor i den stora buren, så fort hon hamnade där blev hon tyst. Zeb och Fanny får åka i baksätet( vilket dom uppskattar).
Hade tänkt lägga upp lite bilder men får göra det senare ikväll, Viktor hänger i min famn och pratar( han gör det när han är hungrig), så det är väl bara att börja utfodra hundar och lägga köttet i marinad.

Ha det
//C

Åka bil är......

inte Leia's favoritsysselsättning, jag jobbar som attan med att försöka övertyga damen om att det inte är så hemskt som hon tycker. Vilka ljud det kan komma ur den lilla kroppen, hon låter som att någon höll på att plåga livet ur henne. Jag vet inte om det är buren eller bilen som är värst för henne, hoppas på buren det är lättare att träna. Men tjurig som jag är så tränar vi bilåkning två ggr/dag ( undra om man kan ha öronproppar när man kör?)

Vi har börjat att vara i skogen och hon tycker det är jätte spännande, men önskar nog att hon var lite större så hon kan hänga med dom andra hundarna och inte behöva bli buren med jämna mellan rum.
Här hemma har hon funnit sig till rätta och börjat hitta i huset (köket i alla fall, Viktor har visat hur man gör där) så nu är det två som sitter lydigt och väntar på att mat ska serveras.
Zeb funderarar fortfarande om han ska aceptera henne eller inte.

Jag fick ett mail igår, Viktor och jag ska börja en spårkurs nästa vecka det ska bli jätte spännande. Det är bara ett litet problem, jag är lite osäker på vart det är men det ska nog lösa sig.
Nä, nu är det dax att köra dammsugare och skurmopp, någon måste ju hålla produktionen igång för Ajax och dammsugarpåsar.

Ha en bra dag
// C

Någon sa till mig ............

att råttorna har börjat dansa på min blogg så det är kanske dax att uppdatera lite.Det har hänt mycket den senaste tiden, både roliga och tråkiga saker ( det tråkiga skippar jag här). Det trevliga som har hänt är att i fredags flyttade Leia hem till oss, hon är en söt liten ESS- tjej med massor av energi och vassa tänder. Hos henne vilar det inga lessamheter, när vi kom hem var hon snabbt ut ur buren för att besikta sitt nya hem.Hon verkar gilla det. Man är ju alltid inställd på att de första nätterna kan vara lite knöliga men faktiskt så pep hon bara några få gånger så nattsömnen blev inte så störd. Leia fördelar tiden mellan fullt ös och total avslappnig, när hon kör avslappning så gör även Viktor det, han har tagit på sig rollen som lekfarboror och barnvakt. Att han har tålamod visste jag men inte att det var så stort han säger ingenting när hon hänger i öron, svans och hasorna på honom. Leia följer honom som en extra svans där han är är hon.

Vad tycker då de anra två om henne? Tja Fanny tycker nog att hon är helt ok, har bara tillrättavisat en gång och Leia får faktiskt nosa på henne( det är stort för att vara Fanny). Zeb gillar henne inte alls så nu används grindarna flitigt, hoppas han kommer på bättre tankar snabbt.
Bilder på den lilla damen kommer med nästa inlägg.

//C

RSS 2.0