Snart är det påsk.....

och kvasten är snart färdig trimmad, den här veckan har gått snabbare än vanligt kanske för att den inte är lika lång som de andra. Jag har målat den där himmla pallen tre varv och den är ännu inte svart(måste fixa annan färg). Maten är handlad men huset är inte städat(kanske struntar i det). Idag har vi varit i skogen som kanske inte var så väl genomtänkt, jag har ju alltid sagt att det inte fastnar så mycket snö på Leia men det fick jag äta upp i massor idag fy så dom såg ut det slutade med att Viktor knappt kunnde ta sig tillbaka till bilen och Leia lutade åt vänster. Dom bar på ett antal x-tra kilon. Så nu är det  väl bara att hålla sig på plogade vägar och parkeringar.

Glad Påsk på er
//C

Måndag.....

Helgen har varit lugn inga större utsvävningar, söndagen ägnades till plock och fix,samt film tittande. Det blev senaste Wallander(vålnaden) den var ok som Wallander filmerna brukar vara lagomt underhållande. Nu är det storkok som gäller när middagen ska lagas, J är hemma i två veckor så nu är det matlådor som gäller. Konstigt hur fort man vänjer sig vid att bara fixa mat för två(inte alla dagar lagas det mat) men som sagt nu är det bara att göra det. Idag ska jag måla pallen som ska stå i hallen(fint rim), frisera till två hundar sen får det vara bra för idag.


//C

Planen var....

att fixa plats för div vinterkläder som ska sommar förvaras men så blev det inte. Han som skulle hjälpa mig hoppade på skotern den andra som jag tänkte kunde bistå mig försvann till Happis så här sitter jag nu och har inte så mycket för mig. Var på prommis upp till Jessica och hämtade hit Aina(hon kunde inte föja med dom idag). På vägen hit passade jag på att "plåga" hundarna i djupsnön så nu sussar dom gott en stund.
Vårat besök till Ikea i torsdags gick snabbt och smärtfritt, förutom byrån så blev det en del annat (som vanligt) nu är det bara att bygga ihop den, sonen började igår men "glömde" att det fanns en massa lådor åxå. Nä, nu ska jag ta och göra något vettigt typ dammsuga (för 1000:e gången känns det som) här fälls det hår flitigt. Sedan får det bli det vanliga vila, rasta hundar, fixa middag, kolla lite TV.

Ha en bra dag
//C

Idag har vi ....

varit till skogen en sväng riktigt skönt, först var jag till sjg. På väg hem från skogen ringde J och underade om inte jag kunde hämta upp Aina så hon inte skulle behöva vara ensam hela dagen visst svarade jag, när jag kommer upp på gården slår det mig att hon är i höglöp nåja det får gå. Mina två herrar tycker att hon är x-tra snygg just nu. Snart kommer J och hämtar sin skatt och mina kan slappna av(för dom är trötta efter turen i skogen).
Imorgon blir det en sväng till IKEA en ny byrå ska inhandlas. Igår blev det lydnadsträning för Viktor och Leia det gick hyfsat bra med tanke på att matte har varit lite skruttig i kroppen sista tiden så det har fått ligga på hyllan. Ha en skön eftermiddag i solen.

//C


Måndag....

Kravlade ur sängen tidigt, har tagit en tur i skogen men blev lite lurad av vädret, här hemma var det kav lungt med solsken men det var det inte i skogen jo solen lyste på oss men det blåste som bara den. Jag uthärdade i 1 timme sen fick det vara nog. Har även hunnit vara till stan och äta lunch med Jessica och Wille, hittade ett par jeans som såg ut att passa men ides inte pröva(hade så mycket tjocka kläder på mig) så det tar jag på fredag. Nu blir det att vila en stund så jag orkar sitta upprätt ikväll. 

//C

Spenderar.....

byxorna satte vi på oss imorse och for och inhandlade nya bäddbadrasser(inte en dag för tidigt). När det var gjort blev det en tur till matbutiken för att proviantera för middagen. När ångan ädå var uppe så tog jag Viktor och Leia på en tur ned på älven men ångrade mig för sent för det var ett jäkla före, inte ett spår bar för mig men hundarna var inte det minsta bekymmrade utan for som små galningar i snön.Snart är det dax för middag det står grillat på menyn sedan blir det nog soff häng.

Ha det
//C

Sitter och väntar.....

på att elektriker'n ska komma, igår kväll blev plötsligt hela huset svart efter lite pyssel med säkringar hade jag hittat felet vilket betydde att jag fick lyse men ingen TV att titta på. Jag som hade tänkt kolla på fuskbyggarna alltid lär man sig något. Senare idag ska jag på besök till AF (något försenat, inte mitt fel) få se vad dom har att erbjuda. Förövrigt har veckan varit lugn helgen är än så länge oplanerad men den lär nog fyllas med någonting.
Nu ska det dammsugas någon fäller vita stickhår i massor.

Ha det
//C

Liten har blivit stor.

Woodcraft´s Wild-Is-The-Wind 1år idag.


Nu är jag riktigt......

less på detta söande, less på kängor, täckbyxor och tjock jacka. Längtar till sol, värme och till och med mygg, knott och andra små kryp. Planen idag är att käka palt lunch med J oc W, sen får man se vad dagen erbjuder, inte för att jag behöver gå sysslolös om jag inte vill men det kanske dyker upp något som är roligare än  t.ex att städa skafferi, fixa tvätt mm, en sak jag inte ska göra är att skotta snö.

Ha det
//C

Nu är....

gården säkrad (hoppas jag) för hundar som vill vidga sina vyer utan att ha matte hängande i hasorna. Ja, det blev jätte fult men hellre det än vovvar på vift. Vi har även hunnit vara i skogen en sväng, så nu ligger dom som klubbade och sover. För min egen del blir det inte så mycket mer fysisk aktivitet idag.
Imorgon blir det konstsim och promenad på älven om vädret tillåter. Nu tänkte jag lägga mig i soffan och läsa senaste nummret av apportören.
Ha det
//C

Det blev.....

ingen klövjeväska idag, gör ett nytt försök senare. Istället blev det lunch med J och W på mat och prat,gott. Jag som trodde att problemet med lösspringande hundar på andras gårdar var löst efter allt jobb i söndags men inte  det, vi har så mycket snö på gården så det är bara för hundarna att promenera över staketet som inte syns, in på grannens gård och det vill vi inte. Så imorgon blir det att inhandla kompostgaller i massor, det kommer att bli fult men det kommer att fungera.

Ha det
//C

Ny vecka nya tag.

Helgen har varit lugn, idag ska jag på jakt efter en kövjeväska till Viktor( någon måste ju bära fikat när vi är ute på isen och i skogen). Igår fixade vi till här ute på gården så att inte lilla fröken kan ta sig ut på gatan( hon löste hur man gör i Lördags). Nu på morgonen har Viktor blivit av med stora delar av sin tjocka "kofta" han blev så fin så. Nu är det bara den tjocka luvan kvar att fixa till samt tofflorna sen är han vår fin.
Det blev ett kort inlägg men nu ska jag åka till stan och storheden.
Ha det
//
C

Hur gick det då?

Det gick bara bra för Viktor igår på hans premiär att dra pulka. Jag trodde att han skulle gå baklänges, inte gå alls eller rusa fram i full gallop men så fel jag fick. Vi tog oss ut till Tomholmen där sonen med vänner satt och njöt i solen så gjorde även vi. Wille fick prova att åka skoter, till en början tyckte han om det men han ändrade sig efter en stund och ville kliva av. Fredagskvällen tillbringades i soffan för att kolla hur det gick för de dansanta paren, det gick inte som jag hade tippat. Ikväll blir det middag med grannarna(det var länge sedan). Dagen spenderar jag med tvätt och fix.

Ha det
//C






Idag....

ska Viktor få prova på att dra pulka, jag har inte så stora förväntningar när det är allra första gången. Vädret kan knappast bli bättre för årstiden så det är bara att passa på att vara ute. Det känns lite konstigt här hemma det är bara tre hundar Zeb har fått följa med husse på jobbet, man kan ju tro att det inte är någon skillnad på tre och fyra men det är det.
Igår kväll runt 23- tiden kom sonen in travandes genom dörren, några timmar tidigare än vanligt, roligt. Igår var jag ju åxå till frissan det blev inte någon ny frisyr(jo, kanske lite hon fönade ut alla mina lockar så det blev rakt) har aldrigt haft rakt hår, fick även ny färg så nu känns det bättre.
Nu ska vi gå upp till J och se om dom är redo för ute vistelse.

Ha det
//C

Jag trottsade....

snöovädret igår och for en sväng till storheden med J och W, tanken var att hitta ett par jeans men icke det, det blev lite annat istället. Idag stod det "konstsim" på listan och det gick si så där. Med öm och mör kropp står jag på bron för att inse att jag inte kommer mig in(det måste vara strömavbrott) många tankar och svordommar for som blixtrar genom min skalle, hundarna talade om för mig att dom hade hört att jag kommit. Jag visste att det skulle finnas en x-tra nyckel någonstans så det var bara att leta( alla vet hur noga man letar när man är lite lätt irriterad) så det slutade med ett telefonsamtal till min man för vidare information om vart nyckeln befann sig.
En tanke som for genom skallen var att man kanske ska lära hundarna att öppna ytterdörren men jag slog bort den lika snabbt.
Imorgon blir det ett besök till frissan samt gömma dom gråa med en ny färg.

Ha det
//C

Tisdag......

Som alla ser så snöar det fortfarande, vad ska man hitta på idag då? Känner mig inte helt pigg och allert men det går åt rätt håll, hoppas att jag kan fara på "konstsimmet" imorgon. Gårdagen skulle jag spendera hemma men blev rastlös och tog hundarna till skogen en sväng men f-n så tungt det var, alla "mina" spår var rejält översnöade men hundarna trivdes. Var sedan förbi en sportaffär för att kolla om det hade kommit in några vårjackor men det var dåligt om det. Hittade däremot ett pår skor men jag blev snål, det får jag kanske ångra sedan.
Jag skulle behöva åka till stan åxå listan på kläder som behövs kan göras lång men plånboken är som vanligt tunn. Läste en bok här om dagen med goda råd till hundägare som har hund med något slags problem och fick en del nya verktyg samt ett och annat gott skratt. Jag ska testa några av övningarna och se om det är något för oss.
 Nu ska jag börja min dag.

Ha en bra dag
//C 


Snö igen

Nu börjar jag vara less på denna snö, en liten tröst är väl att det är lite varmare ute. För min del så blir det att ta det lite lugnt idag, jag har gått och blivit lite förkyld. Helgen har varit lugn hade tänkt fara och träna med Viktor i söndags men orkade inte och det lär nog inte bli någon träning för Leia idag tror jag( vi får väl ha hjärngympa hemma). Nä, nu ska jag ta mig i kragen och starta dagen.

Ha det
//C 


RSS 2.0